fbpx

Välkommen till Comdate

Björn Grahn

Efter 19 år på diverse roller inom PiteEnergi kan vi berätta att Björn Grahn anslutit sig till oss på Comdate Fiber! Sedan drygt en månad jobbar han som projektledare på fibersidan och kommer hantera alltifrån installationer i bostadsområden till infrastrukturprojekt för järnvägen som sträcker sig genom hela övre Norrland.

Välkommen Björn! Hur känns det så här långt?
– Så här långt känns det fantastiskt bra, roligt och stimulerande att få vara en del av gänget här på Nelab/ComDaTe.

Vad har du jobbat med på PiteEnergi?
– Där har jag varit med på i stort sett hela resan från den dagen man började bygga stadsnätet “Bredband via fiber” i Piteå. De första åren jobbade jag som fibertekniker, så småningom utvecklades min roll med planerande och administrativa funktioner. Senaste åren har jag haft uppdraget som ansvarig för det man på PiteEnergi kallar nyproduktion. Alltså all nybyggnad, utbyggnad och ombyggnad av nätet med allt vad det innebär.

Vad var det som gjorde att du sökte dig hit?
– En bra möjlighet för mej till min personliga utveckling efter många år på min tidigare arbetsplats. De senaste åren har jag samarbetat en hel del med ComDaTe och vet att det är ett bra företag med skickliga medarbetare i en expansiv bransch.

Vad gör du när du inte jobbar?
– När jag inte jobbar så lever jag med min familj på Djupviken. Jag och min fru har två barn i tonåren och vardagen präglas mycket av idrott. Håller också på att renovera en sommarstuga som just nu tar en hel del tid av min fritid.

– Genom åren har vi haft många fiberprojekt tillsammans med PiteEnergi så Björn var en för oss redan känd och omtyckt person. Han har varit i fiberbranschen sedan 2003 och jobbat med hela kedjan från projektering till markberedning och vidare till utförande, vilket är en viktig komponent för våra projekt. Om vi har duktig personal på marksidan och projektledare som är vana totalentreprenader kommer det att gynna projekten på alla sätt och vis, säger Jens Bergman, avdelningschef på Comdate IT & Nätverk.

Om Comdate
Sedan 90-talet har Comdate skapat effektiva lösningar för företag och organisationer inom nätverk, IT-säkerhet, telefoni/UC, mobilitet, plattform, virtualisering och drift, samt larm och säkerhet. Huvudkontoret ligger i Piteå men våra medarbetare servar kunder runt om i hela Sverige. På kontoren i Piteå och Luleå arbetar idag ca 45 personer med brandlarm, larminstallationer, IT-kommunikation, server & lagring samt fiber- och nätverksinstallationer. Comdate ingår i den privatägda koncernen Nelab Invest AB med en 70-årig företagshistoria. Totalt arbetar bolagen i koncernen inom 10 affärsområden, har ca 175 anställda och omsätter ca 250+ mkr.