fbpx

Högkvalitativa brandlarm och passersystem

till Sunpine

SunPine i Piteå har precis färdigställt byggnationen av bolagets nya fabrik för framställning av hållbar talldiesel. Den nya fabriken innebär att produktionskapaciteten ökar med cirka femtio procent. Här har ComDaTe fått i uppdrag att bygga upp högkvalitativa brandlarm och passersystem.

SunPine har under 2020 byggt upp en helt ny fabrik intill sin befintliga fabrik på Haraholmen i Piteå, utan att störa pågående produktion. I dag står fabriken redo att leverera hållbar talldiesel och bidra till Sveriges förnybara omställning.

En ny fabrik kräver nya säkerhetssystem, skräddarsydda för verksamheten. ComDaTe, som ansvarar för brandlarm och passersystem i den första fabriken, har nu fått fortsatt förtroende av SunPine.

– Samarbetet med ComDaTe har fungerat mycket bra. För oss på SunPine är miljö, hållbarhet och säkerhet extra viktigt och med ComDaTe känner vi att vi har en leverantör som levererar just det, säger Ulrika Hagman, projektledare för fabriken.

Hela fabriken har försetts med svensktillverkade system av högsta kvalité, anpassade för industriell övervakning. Verksamheten ställer höga krav på bland annat säkerhet, dokumentation och spårbarhet.

– Det är extra stort fokus på brandsäkerhet, då delar av fabriken består av så kallade ATEX-klassade zoner. Vi har larm som upptäcker minsta antydan till rökutveckling eller flamma. Systemen är kompatibla med varandra och kopplade till ett överordnat system som enkelt går att sköta från kontrollrummet, säger Magnus Olofsson, säljare vid ComDaTe och fortsätter:

– Det känns otroligt roligt att få det här uppdraget. Det är en väldigt spännande kund att arbeta med.

 

Foto: Maria Fäldt