fbpx

Tryggt och säkert på Wibax med system från

Comdate

I närmare tjugo år har ComDaTe hjälpt Wibax med olika säkerhetslösningar och vi är glada för fortsatt förtroende. I samband med företagets senaste utbyggnad fick vi uppdraget att installera och driftsätta det nya säkerhetssystemet.

Familjeföretaget Wibax är en viktig kund hos ComDaTe. Företaget säljer, köper in, processar och distribuerar kemiska produkter och biooljor till basindustrin i Europa. Huvudkontor och produktion finns i Piteå, men terminaler och kontor är placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge.

Under årens lopp har Wibax expanderat och byggt ut, vilket inneburit behov av nya larminstallationer och smarta lösningar. ComDaTe har bland annat stått för säkerhet i form av brandlarm, inbrottslarm, kameraövervakning och passersystem.

– När man växer och bygger ut så krävs det också att man bygger ut säkerhetssystemen, säger Magnus Olofsson, säljare på ComDaTe.

Wibax senaste utbyggnad, 1 300 kvadratmeter fördelat på två nya våningsplan ovanpå den befintliga produktionslokalen, innebar 36 nya kontorsplatser, ett nytt labb och kontrollrum. När det var dags att installera säkerhetssystem i lokalerna fick ComDaTe uppdraget.

– Om det skulle börja brinna nere i produktionen är det till exempel jätteviktigt med pålitliga brandlarm som varnar alla som befinner sig där, men även de som vistas i kontoren våningarna ovanför, säger Magnus Olofsson.

Han gläds åt det fortsatta samarbetet med Wibax.

– Vi är jätteglada för det här förtroendet. Det betyder mycket för oss, säger Magnus Olofsson.

Andreas Wiklund, fastighetschef på Wibax, instämmer:

– ComDaTe har levererat driftsäkra larmlösningar till Wibax under många år och samarbetet har fungerat bra. Därför kändes det naturligt att vända sig dit när vi skulle bygga ut vår fastighet. För oss på Wibax är kundfokus, flexibilitet och säkerhet extra viktigt och med ComDaTe upplever vi att vi har en leverantör som levererar just det.

 

Om Comdate
Sedan 90-talet har Comdate skapat effektiva lösningar för företag och organisationer inom nätverk, IT-säkerhet, telefoni/UC, mobilitet, plattform, virtualisering och drift, samt larm och säkerhet. På kontoren i Piteå och Luleå arbetar idag ca 45 personer med brandlarm, larminstallationer, IT-kommunikation, server & lagring samt fiber- och nätverksinstallationer. Moderbolaget är Nelab Invest AB, en privatägd koncern med 70-årig företagshistoria. Huvudkontoret finns i Piteå men våra medarbetare servar kunder runt om i hela Sverige. Totalt arbetar bolagen i koncernen inom 10 affärsområden, har ca 175 anställda och omsätter ca 250+ mkr.