fbpx

Klart med ny VD för

Nelab & Comdate

Vi välkomnar Markel Jonsson som ny VD för NELAB, Comdate och Meriko AB. Tre av NELAB-koncernens helägda bolag.

– Markels långa erfarenhet från företag som SSAB och Gestamp i Luleå samt Sunpine i Piteå tror jag kommer att vara väldigt värdefullt i arbetet med att fortsätta utveckla NELAB-koncernen, säger koncernens styrelseordförande, Marcus Isaksson.

Markel kommer närmast från rollen som Supply Chain Director på Sunpine AB, en tjänst som innefattat ansvaret för inköp, logistik och försäljning. Tidigare har han haft tjänster som marknadsdirektör inom Gestamp samt projektchef med ansvaret för kundrelaterade tekniska projekt för SSAB HardTech AB. Han sitter sedan 2010 i styrelsen för fordonstestbolaget Ice Makers AB i Arjeplog.

– Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av NELAB-koncernen, ett bolag med duktiga medarbetare, bred erfarenhet och lång historik. För egen del ser jag en härlig utmaning i att få ta del av och lära känna en till viss del ny bransch, träffa nya och gamla kunder och att få möjlighet till att utveckla bolaget ytterligare, säger Markel Jonsson.

Koncernens ägare, Jimmie Wiklund, fortsätter arbetet i ägarbolaget NELAB Invest AB med fokus på att utveckla övriga verksamheter i form av strategiska förvärv eller delägarskap.

Om koncernen
Nelab Invest AB är ett privatägt investmentbolag med en 70-årig företagshistoria. I koncernen har vi fyra helägda och fyra delägda bolag. Företagen är verksamma inom 10 affärsområden runt om i Sverige, har en total omsättning på 250 mkr och ca 175 anställda från Malmö i söder till Boden i norr. Läs mer om Nelab Invest här.