fbpx

Vi bygger ut bredbandsnätet i

Umeå & Örnsköldsvik

De nya avtalen gäller bredbandsutbyggnad i Umeå och Örnsköldsvik, där NYAB är huvudentreprenad.

Kontrakten innebär bland annat schaktning, förläggning av kanalisation, fiberblåsning, installation, mätning och uppkoppling av fibernätet. Byggmetoden kommer att baseras på såväl traditionell optokanalisation med tillhörande kablar samt minikanalisation och blåsning av microkabel.

I Umeå är det Umeå Energi som levererar bredband via fiber med överlägsen kapacitet för data- och telekommunikation till privatpersoner och företag i Umeå. Umeå Energi står för driften och har jour dygnet runt, året om. Projektet i Umeå avser bredbandsutbyggnad i bostadsområdena Holmen, Karlsvik och Storhäggsjö.

Projektet ska i sin helhet vara klart för slutbesiktning 2020-01-30.

I Örnsköldsvik är det Övik Energi som står för fiberutbyggnad, drift, jour och beredskap.

Projektet är uppdelat i 5 etapper där den sista ska vara klar 2019-11-01.

Byggprocessen för fibernätet är enligt branschstandarden Robust Fiber.

– Sedan början av 1990 talet har vi arbetat med alla typer av fiberinstallationer främst i Norrbotten och Västerbotten så geografiskt sett passar det oss väldigt bra. Både Comdate och alla våra tekniker är certifierade enligt Robust Fiber, vilket var ett krav från Övik Energi.

– Det är såklart extra roligt att vi återigen fick förtroendet av NYAB att bli deras underleverantör, säger David Hylander, installationschef på Comdate.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Hylander, installationschef, 070-488 48 68, david.hylander@comdate.se