fbpx

NYTT TRÅDLÖST BRANDLARM I FÖRSKOLOR MED

NOTIFIER BY HONEYWELL

Comdate som har ramavtal med en större kommun i Norrbotten har inlett ett samarbete med att uppdatera brandskyddet på några av kommunens förskolor. Valet av system föll på Notifier by Honeywell:s adresserbara brandlarmscentral PEARL tillsammans med det integrerade trådlösa brandlarmssystemet HYFIRE. Båda lösningarna erbjuder effektiv och säker detektion samt en enkel och kostnadseffektiv installation då systemet kräver minimal kabelinstallation. Det möter även dagens krav på ett flexibelt och godkänt brandlarmsystem.

Det trådlösa systemets enheter är adresserbara och hanteras på samma sätt som en trådansluten enhet i centralapparaten. Om en detektor utlöses visas det direkt i PEARL-centralens display. Centralen kan ha 99 stycken trådlösa detektorer och 99 stycken trådlösa moduler per detektorslinga och till det trådlösa systemet finns ett komplett utbud av produkter som detektorer, larmdon, larmtryckknappar, dörrhållarmagnet och in-/utgångs enheter.

– Denna lösning gör att kommunens lokaler får en snabb uppdatering av deras brandskydd som uppfyller dagens krav, samtidigt som installationstiden förkortas avsevärt och inte behöver påverka verksamheten negativt under en längre tid. Systemet är flexibelt och kan på ett enkelt sätt förändras för att möta de nya kraven om verksamheten eller lokalerna ändras, säger Stefan Westerdahl, säljare på Comdate Larm i Luleå.

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Westerdahl, stefan.westerdahl@comdate.se, 070-232 22 08

Notifier Pearl trådlöst brandlarm Comdate Larm