fbpx

Lagra din data med

Comdate Virtuellt Datacenter

Nu lanserar vi tjänsterna Comdate VPS och Comdate VDC vilket innebär att vi kan leverera både virtuella servrar och virtuella datacenter till våra kunder. År 2006 var det få som påbörjat virtualisering, 10 år senare var 25% av världens IT-last virtualiserad och om två år beräknas ca 50% vara virtualiserad. Tekniken är mogen och fördelarna med virtualisering är många.

Vad är virtualisering?

Liksom de flesta organisationer står du förmodligen inför nya IT-utmaningar när ditt företag utvecklas och växer. Dina anställda, kunder och affärspartners kräver mer responsiv service och mer sofistikerade tillämpningar. I en dynamisk miljö behöver du förbättra smidigheten för att snabb kunna ställa om när behovet förändras. När du sedan försöker hänga med i de växande kraven blir din IT-infrastruktur större och mer komplicerad, vilket sätter mer press på din IT-organisation.

Virtualisering hjälper till att ta itu med den vanligaste teknikutmaningen och det som tvingar IT-avdelningar att kanalisera 70 % av sin budget, nämligen underhåll och affärskapande innovationer. Svårigheten kommer sig av att dagens X86-datorer är utformade att bara använda ett operativsystem och applikation i taget, vilket betyder att även små datacentraler måste distribuera många servrar, där var och en arbetar långt under sin kapacitet. Virtualiseringsprogrammet löser problemet genom att flera operativsystem och applikationer kan köra på en fysisk server eller ”värd”.

Med virtualisering skapas en virtuell (simulerad) datormiljö till skillnad från en fysisk. Det innefattar ofta datorgenererade versioner av maskinvara, operativsystem, lagringsenheter med mera, vilket alltså gör att företag och organisationer kan dela upp en enskild fysisk dator eller server i flera virtuella datorer. Varje virtuell dator kan sedan interagera var för sig och köra olika operativsystem eller program samtidigt som de delar resurserna på en enskild värddator. Eftersom flera resurser skapas på en enskild dator eller server, ger virtualisering lägre energiförbrukning, lägre infrastrukturkostnader och mindre underhåll, samtidigt som det ger bättre skalbarhet och arbetsbelastning.

Fördelar med virtualisering och Comdate Virtuellt Datacenter:

  • Hyr den kapacitet ni behöver för stunden och betala bara för det ni använder istället för att investera i hårdvara
  • Ni slipper långa avbrott på grund av trasig hårdvara
  • Väx utan ytterligare investeringar, enkelt hålla reda på månadskostnaden
  • Använd vår självbetjäningsportal för att hantera era servrar, brandväggar och nätverk, eller ring oss om ni inte har tid
  • Möjlighet till marknadens bästa backup, vilket minimerar era driftbortfall (RTO) och mängden data som förloras (RPO)
  • Personlig support med möjlighet till övervakning och beredskap dygnet runt

Vi har lagt ner mycket arbete på att ta fram tjänsten och säkerställa en hög kvalitet. Därför använder vi oss av VMware som virtualiseringsplattform. VMware erbjuder en etablerad plattform som ger oss det stöd vi behöver och de funktioner ni efterfrågar. På så sätt får vi mer tid att hjälpa våra kunder, och ni kan fokusera på er kärnverksamhet. Läs mer om virtualisering på VMware:s hemsida.

Låter det intressant, eller har du frågor om virtualisering och våra nya lagringstjänster?

Kontakta Anders Lundgren eller Olov Larsgren så berättar vi mer!