fbpx

ComDaTe hjälper Luleå kommun att ligga i framkant

Med långsiktiga avtal

Avtalet med Luleå kommun innebär att Comdate under ett antal år kommer uppgradera accesspunkter av ålderstigen generation till skolorna. IT-avdelningen köper in all hårdvara av Comdate som sedan hyrs av Barn-och Utbildningsnämnden.

Många verksamheter står inför dessa utmaningar, då det blir fler och fler användare. Även fler enheter per användare samt att streamingen av ljud och film hela tiden ökar i utbildningarna.

– Inom några år räknar man exempelvis med att cirka 80% av allt användande av Internet är i videoformat. Detta ställer helt andra krav på både utrustning och prestanda, menar Toni Sunnari, teknikchef på Comdate.

– Det vi gör nu är att vi förbereder skolan och förbättrar skolkvaliteten genom att byta ut det gamla trådlösa nätverket. Vi byter ut det gamla mot nya accesspunkter av senaste modell. Att hjälpa Luleå Kommun att ligga i framkant känns riktigt roligt.

Den nya lösningen har högre kapacitet och ska alltså klara av framtidens behov. Hårdvaran som används kommer från Fortinet, där Comdate står som enda certifierade FortiWireless-specialisten i Sverige. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mats Lindehag, Säljare, 070-750 29 29, mats.lindehag@comdate.se

Toni Sunnari, Teknikchef, 070-465 88 48, toni.sunnari@comdate.se